U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Thaise Voet & Onderbeen Massage (Reflexology)

 

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam activeert. Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd. (met de vingers, hand of een stokje) 

Doel van deze massage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen licht kneden en acupressuur. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. 

De voetzool wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn wat zou kunnen wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven. Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat het hele lichaam tijdens een voetmassage wordt gestimuleerd kunnen er afvalstoffen vrijkomen, die mogelijk emoties los maken.

 Natuurlijk horen daar ook de enkels, kuit- en knie - en spiergewrichten van.

   
 
 
 

Thai masseuse SadaoThai masseuse Sadao

Dit is Sadao:

Sadao is sinds 2008 een gediplomeerd masseuse met een diploma voor Thai Medical behaald in Thailand bij de Thai Traditional Medical Service Society.

Om in het buitenland te mogen werken heeft ze in 2013 tevens het certificaat behaald als Nuad Thai practisioner Level 1 aan het Trat Center for Skill Development.